På Tenerife finder man noget så interessant som trappepyramider! Helt særligt er det at man ved en af de centralt placerede pyramider kan observere en dobbelt solnedgang ved sommersolhverv. Det har sat tankerne igang hos mange, bl.a. Tore Heiredal, som mente at Kanarieøernes urbefolkning havde en særlig viden og at du forstod sig langt bedre på stjerner og andre himmelske fænomener, end vi aner i dag. Det kunne de bl.a. bruge til at navigere til søs med, og måske, bare måske, var der en sammenhæng mellem befolkningsgrupper helt i Asien og de på Kanarieøerne.

MEN

Så sker der desværre det, at der er nogle forskere der helt bogstaveligt begynder at grave i sagerne. Da de når bunden af pyramiderne, altså ned i soklerne, finder de gammelt lertøj fra midten af 1800-tallet. Hvilket vil sige at pyramiderne tidligst er blevet bygget i 1800-tallet. Kilder mener også at det bare har været en særlig måde at rydde marker på, hvor landmænd har kastet sten op i en bunke, der har formet trappepyramiderne, som kan ses rundt omkring på Tenerife.

Altså ikke nogen hemmelig viden fra en fjern fortid. Derfor er pyramiderne dog stadig et besøg værd, og det lille museum har en ret god formidling af rigtige pyramider, selv om de på museet nægter at slippe håbet om at Tenerifes pyramider er rigtige. Men det er de ikke!