Project Description

På en sejltur i Adriaterhavet, med besøg i Albanien, er det svært at overse ruinerne efter oldtidsbyen Butrint. Med en historie der går helt tilbage til det tiende århundrede f.v.t., regeret over af grækerne, romerne, byzantinere, venitianere og osmannerne, er mulighederne for at fange og følge historiske tråde fra dette sted ad legio. Når man så kobler det med udgravningerne på stedet, der tydeligt viser byggestile fra det antikke Grækenland, Romerriget helt frem til Venedis regering overstedet, hvor det flotte venetiske slot, som i dag er museeum er fra.

Med de store stater, så følger også nogle af historien mest magtfulde herskeres direkte interess i Butrint. Cæsar, gav de soldater der havde kæmpet for ham mod Pompejus, byen som gave og veteranby, hvilket dog blev forpurret med indgriben af Cicero. Kejser Augustus tog dog planerne op igen, efter han havde besejret Marcus Antonius og Kleopetra i krig. Her blev tilført rigelige med midler, og byen blev godt fordoblet kort efter denne investering. De romerske bade, forum, nymphæum og aquadukter er stadig synlige og tydelige i dag.

Ikke nok med at stedet giver indsigt i traditionerne fra særligt den romerske periode, så er der masser af fantastiske historier, der er helt oplagte at akkompagnere en udflugt til Butrint med. Når inspirationen så har indfundet sig, så er der kun tilbage, selv at indtage scenen på det gamle teater, hvor de ældste dele er helt tilbage fra det antikke Grækenland.